daphne hoogenberk haptonoom / haptotherapeut

Ik houd van mensen en wat hen bezig houdt. Oorsprokelijk ben ik opgeleid tot violist aan het conservatorium van Amsterdam. Ik vond het heerlijk om mijn instrument steeds beter te leren beheersen en kon me goed uitdrukken in de taal van muziek. Daarnaast heb ik veel lesgegeven. Ik heb het altijd leuk gevonden om bij elke leerling steeds opnieuw te ontdekken waar de ingang zit voor ontwikkeling en wat er nodig is om tot leren te komen. Mijn interesse voor mensen, leerprocessen en ontwikkeling bracht me ertoe om haptotherapie te gaan studeren. In 2006 behaalde ik mijn diploma aan het Instutuut voor Toegpaste Haptonomie. Ik ben Wageningse van geboorte en ik woon hier -na twintig jaar Amsterdam- weer met veel plezier met mijn man en twee zoons.  Ik voel me erg thuis in het vak van haptotherapeut. Het is een therapie die zowel speels als diepgaand is. Steeds opnieuw ervaar ik dat het een effectieve en helpende therapie is waarmee je concrete stappen en/of stapjes zet in het hier en nu. Het afwisselend ervaringsgericht kunnen werken en daarnaast het direct kunnen reflecteren daarop in gesprek, maakt dat je je inzichten met je meeneemt en vaak direct kunt toepassen in het dagelijks leven. Daarnaast is er ook tijd en aandacht om -steeds op maat en in jouw eigen tempo- diepere lagen aan te spreken en tot verwerking te komen van onderliggende emoties.

Naast aandacht voor je hulpvraag, proberen we in de begeleiding vooral ook een beeld te krijgen van wie jij bent als persoon met je specifieke kenmerken, je mogelijkheden, je bewegingsruimte en je contactskills. Waar kom je vandaan, waar sta je nu, waar wil je naartoe? Hoe komt het dat je op dit moment in je leven tegen deze hulpvraag aanloopt? Wat heb je nodig om zelf tot een antwoord te komen waarmee je verder kunt? Daarbij verliezen we niet uit het oog wat je sterke kanten zijn! Dat is immers je basis. Van daaruit kijken we samen naar welke stap er in je ontwikkeling nodig is.

Vaak ervaren cliënten mij als warm, betrokken, rustig, zorgvuldig en open. Waar nodig kan ik -met zachte hand- confronteren en een goede balans vinden tussen luchtigheid en ernst. Ik geef ruimte aan emoties, maar therapie hoeft niet altijd zwaar te zijn! Je bent van harte welkom in mijn praktijk in 21indusTree in Wageningen. Ik kijk, denk en voel graag met je mee!


referenties


Mariska:

"Daphne is een fijne coach / therapeut. Ze straalt veel rust uit en is zeer kundig. Mijn leervraag was om meer in contact met mijn lichaam te blijven in stressvolle omstandigheden, zoals het solo zingen in concerten of een werksituatie met een nogal autoritaire baas. In de praktijkoefeningen laat Daphne je steeds ervaren hoe je jezelf begrensd. Ze nodigt je uit om meer je eigen ruimte te pakken. Dat vraagt om vertrouwen en verbinding ten eerste met jezelf. De oefeningen met Daphne hebben me meer balans en zelfvertrouwen gebracht"

Simone:

"Doortastend en met respect voor mijn grenzen kom ik door de haptonomie met Daphne als therapeut in een diepere laag van mijzelf. De sessies doen me goed. Het beklemmende van teveel willen of prestatie leveren maakt plaats voor iets anders. Haar manier van contact maken geeft uiting van rust. De dag na de sessie is er vaak een van licht en ruimte voor mijzelf."

Ellen:

"Daphne weet precies de vinger op de zere plek te leggen, is analytisch sterk en weet vervolgens rakende interventies te doen waar je verder mee komt!"